سعید آل بویه   Saeid Alebooyeh

سعید آل بویه Saeid Alebooyeh

این وبلاگ شخصی سعید آل بویه و جهت تبادل اطلاعات می باشد
سعید آل بویه   Saeid Alebooyeh

سعید آل بویه Saeid Alebooyeh

این وبلاگ شخصی سعید آل بویه و جهت تبادل اطلاعات می باشد

وجه التزام در قرارداد به چه معناست و به چه طرقی صورت می گیرد ؟


منظور از وجه التزام این است که هرگاه به علتی بیع قطعی ( معامله ) انجام نشد وجه التزام به عنوان جریمه ، از سوی طرفی که عدم انجام تعهد ( معامله ) مستند به عمل اوست اخذ و به طرف دیگر تعلق گیرد. در واقع وجه التزام ،  خسارت عدم انجام تعهد انتقال رسمی ملک یا مورد معامله است که در قراردادها به یکی از روش های ذیل می‌تواند باشد :

۱- در قراردا ذکر می‌شود : در صورتی که فروشنده یا خریدار از اجرای مفاد تعهد خویش امتناع نماید ، فلان مبلغ را باید به طرف مقابل بپردازد . در این صورت اگر فروشنده به تعهد خود ( انتقال مال ) عمل نکند ، خریدار می تواند با احراز عدم اجرای تعهد ، وجه التزام تعیین شده را مطالبه کند .

۲- و یا بصورت جامع‌تر طرفین توافق می‌کنند  در تاریخ معینی در دفترخانه حضور یابند و سند رسمی تنظیم کنند و در صورت عدم حضور هریک در دفترخانه ، طرف دیگر مکلف است مبلغی به طرف دیگر بپردازد و تعهد خویش را نیز انجام دهد . در این حالت با احراز عدم حضور ، متعهد باید وجه التزام را بپردازد و تعهد را نیز انجام دهد .

✍✍نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است : کسی که وجه التزام را مطالبه می کند ، باید خود تعهداتش را بهصورت کامل انجام داده باشد . مثلاً خریدار باید در دفترخانه حاضر شده و قیمت معامله را نیز به رؤیت دفتردار رسانده ، گواهی مبنی بر عدم حضور طرف مقابل از دفترخانه بگیرد به این طریق عدم اجرای تعهد طرف دیگر احراز شود .

نکته : در هر قرارداد باتوجه به نوع معامله و شرایط آن می‌توان تضمینات دیگری را نیز در متن قرارداد درج نمود ... 


نظرات 1 + ارسال نظر
احمد شنبه 7 خرداد 1401 ساعت 13:06

مطالبتان بسیار عالیست و بسیار استفاده میکنیم، من مستمرا مطالب صفحه شما را دنبال میکنم. چنانچه از موضوعات پرونده هایی که جهت کارشناسی به جنابعالی ارجاع میگردد و نحوه کارشناسیتان مطالبی قرار دهید بسیار عالی میشود و بسیار هم سپاسگزار میشویم. لطفا ادامه دهید و اطلاعات بیشتری از تخصصتان و کارشناسی رسمی در رشته امور اقتصادی و بازرگانی در اختیار خوانندگان قرار دهید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد